Image picture

Ελέγχοντας το κλίμα σε εσωτερικούς χώρους

Δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου

Όπως σε αρκετές χώρες έτσι και στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε αρκετές φορές απότομη αύξηση ή πτώση της θερμοκρασίας, να είστε σίγουροι όμως ότι μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο των εσωτερικών συνθηκών στον χωρο κατοικίας σας ή στον χώρο εργασίας σας.

Με μια ευρεία γκάμα διαθέσιμων λύσεων θέρμανσης και δροσισμού δαπέδου, τοίχου και οροφής, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το σπίτι ή η εγκατάστασή θα έχει την σωστή θερμοκρασία, διασφαλίζοντας παράλληλα και καθαρό αέρα. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε ασφαλέστερες, υγιέστερες και πιο άνετες συνθήκες εσωτερικού χώρου για να ζείτε και να εργάζεστε σε ένα βέλτιστο κλίμα εσωτερικού χώρου όλο το χρόνο. 

Ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας

Εάν χρησιμοποιείτε συμβατικές μεθόδους θέρμανσης και δροσισμού, όπως καλοριφέρ, ανεμιστήρες ή AC, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε ορισμένα μειονεκτήματα: άνισα θερμαινόμενα και δροσιζόμενα δωμάτια, κρύα σημεία στο πάτωμα σας και ξηρό αέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή η επιθυμητή θερμοκρασία είναι συνήθως συσσωρεύεται  κοντά στα  συστήματα που χρησιμοποιείτε.

Αντιθέτως, τα συστήματα ενδοδαπέδιας και επιτοίχιας θέρμανσης και δροσισμού καθώς και δροσιμού οροφής λειτουργούν πολύ πιο αποτελεσματικά δημιουργώντας θερμότητα ή δροσιά μεταξύ ανθρώπων και επιφανειών. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το δωμάτιο θερμαίνεται και δροσίζεται ομοιόμορφα χωρίς να δημιουργείται ξηρός αέρας.

ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα συστήματα θέρμανσης και δροσισμού στην αγορά, ωστόσο δεν είναι όλα ίδια. Συχνά, αποτυγχάνουν να θερμαίνουν επαρκώς ή να δροσίζουν εσωτερικούς χώρους και η λειτουργία τους είναι αρκετές φορές πολύ κοστοβόρα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες, επενδυτές και σχεδιαστές κτιρίων επιλέγουν συστήματα θέρμανσης και δροσιμού επιφανειών τα οποία είναι εύκολα στην εγκατάσταση και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Τα συστήματα αυτά μπορούν να θερμάνουν και να δροσίσουν με τους ίδιους σωλήνες κυκλοφορώντας είτε ζεστό είτε κρύο νερό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τέλειο εσωτερικό κλίμα μέσω ενός μόνο συστήματος

Close Up Of Mature Woman Adjusting Central Heating Temperature At Home On Thermostat

Πλεονεκτήματα των συστημάτων θέρμανσης & δροσισμού

Product

Με ένα δίκτυο σωλήνων προσαρμοσμένο ώστε να ταιριάζει στο σχεδιασμό του δαπέδου σας, η θερμότητα ακτινοβολείται από την επιφάνεια με την κυκλοφορία ζεστού ή κρύου νερού εντός του δαπέδου. Η θερμότητα δημιουργεί μια άνετη και ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλο τον χώρο. Σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης και δροσισμού, τα συστήματα θέρμανσης επιφάνειας είναι αθόρυβα και καθαρά, παρέχοντας μια εξαιρετικά ενεργειακή και οικονομικά αποδοτική λειτουργία για το σπίτι ή τον χώρο εργασίας σας.

Μπορείτε να έχετε πλήρη έλεγχο της θερμοκρασίας του εσωτερικού σας χώρου με το πάτημα ενός κουμπιού, με ένα ευρύ φάσμα συστημάτων ρύθμισης και ελέγχου της Pipelife, όπως ηλεκτρονικοί θερμοστάτες με οθόνη LCD. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία για να διασφαλίσετε τις βέλτιστες συνθήκες ανά πάσα στιγμή.

Με ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης επωφελείστε από μια αποτελεσματική λειτουργία όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας αλλά και το κόστος. Με ομοιόμορφη κατανομή θέρμανσης και δροσισμού των εγκαταστάσεων σας μπορείτε να δημιουργήσετε το ιδανικό εσωτερικό κλίμα όλες τις εποχές του χωρίς να ανησυχείτε για ανεπιθύμητα ρεύματα αέρα.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η ιδανική επιλογή αν ψάχνετε για μια πιο βιώσιμη και αποτελεσματική εγκατάσταση. Το σύστημα είναι συμβατό με μια ποικιλία πηγών θερμότητας, συμπεριλαμβανομένων των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας και των συστημάτων συλλογής ηλιακής ενέργειας.

Με ένα σύστημα θέρμανσης και δροσισμού ενσωματωμένο στο δάπεδο, στον τοίχο ή την οροφή, όλα βρίσκονται εκτός θέασης, οπότε δεν υπάρχουν αντικείμενα όπως σώματα καλοριφέρ. Αυτό σημαίνει ότι έχετε απόλυτη ελευθερία σχεδιασμού ώστε να χρησιμοποιείτε τον χώρο σας όπως επιθυμείτε.


Αναρωτιέστε πόσο βιώσιμοι είναι οι πλαστικοί σωλήνες;

Το πλαστικό γενικότερα έχει απκτήσει κακή φήμη στις μέρες μας. Ωστόσο, η χρήση πλαστικού υδραυλικών εγκαταστάσεων εντός και γύρω από τα κτίρια μπορεί να είναι πολύ ευεργετική όχι μόνο για τον χρήστη, αλλά και για το περιβάλλον, ειδικά σε σύγκριση με άλλα υλικά.

Χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής

Σε σύγκριση με τους μεταλλικούς σωλήνες, οι πλαστικοί σωλήνες είναι μια προτιμώμενη εναλλακτική λύση όταν εξετάζουμε την κατανάλωση ενέργειας των προϊόντων και το αποτύπωμα άνθρακα, από την κατασκευή έως την εγκατάσταση και μετά. Όταν σκεφτόμαστε περιβαλλοντικές επιπτώσεις πρέπει να εξετάσουμε περισσότερο τις εκπομπές CO2 και πρέπει να συμπεριλάβουμε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής του προϊόντος.

Διάρκεια ζωης 100 ετών

Τα πλαστικά συστήματα σωληνώσεων είναι μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή, ειδικά όταν λαμβάνεται υπόψιν η πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Με ανώτερη αντοχή στη διάβρωση και την τριβή, την εξαιρετική απόδοση και τη στεγανότητα, πολλοί πλαστικοί σωλήνες έχουν εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τουλάχιστον 100 χρόνια.

100 % Ανακυκλώσιμο προϊόν

Οι πλαστικοί σωλήνες της Pipelife είναι 100% ανακυκλώσιμοι, και μερικοί μπορούν ακόμη και να ανακυκλωθούν περισσότερες από μία φορές, επανεισέρχονται στη διαδικασία παραγωγής ως ποιοτικά ανακυκλωμένο πλαστικό. Κάθε χρόνο αυξάνουμε την αναλογία των ανακυκλωμένων πλαστικών στις γραμμές παραγωγής μας διασφαλίζοντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα του προϊόντος.


Θέλετε να μάθετε περισσότερα

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε σχετικά με τα υλικά σωληνώσεων και τις μεθόδους εγκατάστασης για τα οικοδομικά σας έργα, ακολουθούν μερικοί σύνδεσμοι της Pipelife International που μπορεί να βρείτε χρήσιμους και ενδιαφέροντες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα θέρμανσης και δροσιμού, δείτε τις λύσεις του συστήματος

Hot Cold

θερμανση & δροσισμός


επικοινωνια

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο που προτιμάτε για να έρθετε σε επαφή μαζί μας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Callback

Call back service
We will get in touch with you by phone
E-Mail service
We will get in touch with you by e-mail
Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email