υδρευση

συστηματα Πολυστρωματικων Σωλήνωσεων

χρησιμοποιωντας ανθεκτικα συστηματα για την παροχη νερου 

Τα πολυστρωματικά συστήματα σωλήνων της Pipelife όπως το Radopress συνδυάζουν τις ιδιότητες του πολυαιθυλενίου με εκείνες του αλουμινίου για να εγγυηθούν την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια και υγιεινή για συστήματα παροχής ζεστού και κρύου νερού και θέρμανσης.

Το σύστημα πολυστρωματικών σωλήνων RADOPRESS περιλαμβάνει πενταστρωματικούς σωλήνες δικτυωμένου πολυαιθυλενίου με αλουμίνιο PEX/AL/PEX και PERT/AL/PERT καθώς και πλήρη σειρά με ορειχάλκινα και πλαστικά εξαρτήματα πρεσαριστής σύνδεσης

Οι σωλήνες PEΧ/AL/PEX και PERT/AL/PER παράγονται και ελέγχονται σύμφωνα με τις Ευρωπαικές προδιαγραφές ISO/DIS 21003 και καλύπτουν πλήρως τις γερμανικές προδιαγραφές ΕΝ 15875 ως προς την πίεση & θερμοκρασία λειτουργίας.

Οι πολυστρωματικοί σωλήνες με την εμπορική ονομασία PERT/AL/PERT είναι πιστοποιημένοι από τον Γερμανικό οργανισμό DVGW για την καταλληλότητα για μεταφορά πόσιμου νερού και τις μηχανικές τους ιδιότητες.

Παράγονται σε διαστάσεις από 16 έως 63mm και διατίθενται σε κουλούρες ή ευθύγραμμα μήκη.

Οι σωλήνες RADOPRESS PERT/AL/PER διατίθενται και μονωμένοι με μόνωση 9mm με προστασία έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας UV. 

αντοχη & ασφαλεια 

Το κύριο πλεονέκτημα της πολυστρωματικής σωλήνας Radopress είναι το ενσωματωμένο στρώμα αλουμινίου που δρα ως φράγμα οξυγόνου. Αυτό συμβάλλει στο να κάνει το σωλήνα πιο ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και της πίεσης.

Όταν χρησιμοποιείται σε συστήματα σωληνώσεων ζεστού νερού το φράγμα αλουμινίου προστατεύει τον λέβητα/θερμοσίφωνα και τα επιμέρους εξαρτήματα από την διάβρωση διατηρώντας τα οξειδωτικά στοιχεία εκτός του νερού. Παρατείνοντας έτσι περαιτέρω την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια ζωής του συστήματος.

Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν το σύστημα Radopress ιδανικό τόσο για εφαρμογές παροχής νερού όπως και εφαρμογές ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

αντοχή στη διάβρωση και στις φθορές

Ο πολυστρωματικός σωλήνας Radopress  συνδυάζει:

Ιδιότητες του δικτυωμένου πολυαιθυλενίου: αντοχή στην διάβρωση, ελαστικότητα, αντοχή στον σχηματισμό ρωγμών λόγω τάσεων, αντοχή στις εκδορές και αντοχή στην επίδραση χημικών ουσιών.

Ιδιότητες του αλουμίνιου: αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις, σταθερότητα σχήματος, φραγή οξυγόνου, μικρό συντελεστή θερμικής διαστολής.

Δεδομένου ότι δεν παρουσιάζουν ευαισθησία στην διάβρωση ή σε φθορές από χημικά, οι πολυστρωματικοί σωλήνες Radopress είναι ιδανικοί για τη διανομή υγιεινού πόσιμου νερού. Για την περαιτέρω εγγύηση της ποιότητας και της υγιεινής του προϊόντος, όλοι οι σωλήνες Radopress υπόκεινται σε διαδικασία πλύσης μετά την παραγωγή τους.

 

Grafik Schichtaufbau Radopress Rohre

Εξασφαλίζοντας την εγκατάσταση του συστήματος

Τα εξαρτήματα για τους πολυστρωματικούς σωλήνες Radopress είναι κατασκευασμένα είτε από ορείχαλκο είτε από PPSU (πολυφαινυλοσουλφόνη).Τα εξαρτήματα από ορείχαλκο είναι ανθεκτικά στην αποβολή ψευδαργύρου και την διάβρωση, περιορίζοντας έτσι την φθορά στην διάρκεια του χρόνου. 

Radopress Messing Fitting

περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το συστημα Radopress

Η Pipelife παρέχει μια συλλογή από περιεκτικά εγχειρίδια για όλα τα προϊόντα και τα συστήματά της. Δείτε τα φυλλάδια Radopress στην Αγγλική γλώσσα, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες εγκατάστασης του συστήματος των σωλήνων και των εξαρτημάτων.


Νεα και εργα αναφοράς

Μια σημαντική πτυχή στην μέτρηση της βιωσιμότητας: Διάρκεια ζωής

Σεπτ. 13, 2019 | 1,5' ανάγνωση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πλαστικών Σωλήνων και Εξαρτημάτων TEPPFA και ο οργανισμός PE100+ εξέδωσαν έγγραφο με το οποίο επιβεβαιώνουν ότι η διάρκεια ζωής των σωλήνων πίεσης PE είναι άνω των 100 ετών.


Δείτε άλλα συστήματα υδρευσης

pert pipes

Σωλήνες PEX και PERT

Classic PE Water Pipe Closeup

Σωληνες Πολυαιθυλενιου S.D

PPR pipes

Συστημα σωληνεωσεων PP-R & GF-R

Επικοινωνία

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο που προτιμάτε για να έρθετε σε επαφή μαζί μας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Callback

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω email.
Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email