υδρευση

Συστηματα σωληνώσεων PEX και PERT

ανθεκτικά και ευελικτα συστηματα

Με μία απόδοση που δεν παρουσιάζει διαρροές και την ομαλή εσωτερική δομή τους για βελτιωμένη ροή και μειωμένη απώλεια πίεσης, οι σωλήνες PEX και PERT αποτελούν εδώ και χρόνια ιδανική λύση για τα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης.

Σωληνεσ PEX

Οι σωλήνες δικτυωμένου πολυαιθυλενίου (PEXb) της Pipelife με την εμπορική ονομασία PEXLIFE XPE-SIL παράγονται με την μέθοδο των σιλανίων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή ΕΝ 15875, είναι πιστοποιημένοι ως προς την καταλληλόλητα τους για μεταφορά Ζεστού-Κρύου πόσιμου νερού από τον Βρετανικό οίκο WRAS και για τις μηχανικές τους ιδιότητες από τον Γερμανικό οίκο SKZ. Διατίθενται σε διαστάσεις Φ15 έως Φ32..

Οι σωλήνες PEXLIFE παράγονται από πρώτες ύλες πιστοποιημένες από διεθνείς αναγνωρισμένους οργανισμούς ως προς τις μηχανικές αντοχές τους και ως προς την καταλληλότητά τους για πόσιμο νερό. Επιπρόσθετα είναι και οι ίδιοι πιστοποιημένοι ως προς την καταλληλότητα τους για εφαρμογές πόσιμου νερού από τον Βρετανικό Οργανισμό WRAS.

Διατίθενται σε ρολά, χρώματος μαύρου, σε διαστάσεις Φ15 έως Φ32, σε ειδική προστατευτική συσκευασία και συνδέονται με ορειχάλκινα ή πλαστικά εξαρτήματα μηχανικής σύνδεσης

Οι σωλήνες PEX διατίθενται και μονωμένοι με μόνωση 9mm με UV προστασία έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας ή και επενδεδυμένοι με Spiral προστασίας χρώματος Μπλε, Κόκκινου και Μαύρου.

ΣΩΛΗΝΕΣ PERT

Για εφαρμογές δικτύων ζεστού & κρύου νερού και θέρμανσης σωλήνες από PERT (type II) με την εμπορική ονομασία PERTLIFE. Παράγονται σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή ΕΝ 22931 και διατίθενται σε ρολά, χρώματος μαύρου, σε διαστάσεις Φ15 έως Φ32, σε ειδική προστατευτική συσκευασία.

Συνδέονται με τα ίδια εξαρτήματα μηχανικής σύνδεσης που χρησιμοποιούνται και για τους σωλήνες PEX και είναι και αυτοί πιστοποιημένοι ως προς την καταλληλότητα τους για εφαρμογές πόσιμου νερού από τον Βρετανικό Οργανισμό WRAS.

πλεονεκτηματα:

 • Συστήματα σωληνώσεων που προσφέρουν μεγάλή ευελιξία, ανθεκτικότητα και αντοχή στην φθορά
 • Τεχνικές παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον
 • Πλήρη συστήματα για γρήγορες και αποδοτικές εγκαταστάσεις
 • Ολοκληρωμένες λύσεις με τα απαραίτητα εξαρτήματα και αξεσουάρ
 • Όλοι οι σωλήνες μας πληρούν αυστηρά εθνικά και διεθνή πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας για την ασφαλή μεταφορά και προστασία του πόσιμου νερού

 

υλικά

Μια γρήγορη ματιά στο PEX και στο PERT

Τα συστήματα μας αποτελούν ιδανική λυση για τη διανομή πόσιμου νερού.

Πολυαιθυλενιο για αντοχή σε αυξημένη θερμοκρασία (PERT)

 • Ένα ευέλικτο και εύκολο στην εγκατάσταση σύστημα με εξαιρετική αντοχή στην διάβρωση.
 • Οι σωλήνες PERT δεν παγώνουν και συνεπώς δεν σπάνε υπό συνθήκες υπό του μηδέν.
 • Έχουν επίσης χαμηλή μετάδοση θορύβου.
 • Το σύστημα σωλήνων PERT χρησιμοποιεί τα ίδια συστήματα σύνδεσης που χρησιμοποιούνται για το PEX

Δικτυωμένο Πολυαιθυλενιο (PEX)

Η δικτύωση παρέχει βελτιωμένες ιδιότητες PEX, όπως

 • Μεγαλύτερη και μακροπρόθεσμη σταθερότητα έναντι τη εσωτερικής πίεσης σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες
 • Αντίσταση στην σταδιακή ανάπτυξη ρωγμών που προκαλείται από εξωτερικές φθορές και μειωμένη ροή του υλικού υπό την πίεση από φορτία στις συνδέσεις εγκατάστασης.

Πόσο βιώσιμα είναι τα υλικά μας;

Λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής τους, των πλήρως ανακυκλώσιμων υλικών και των χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τα συστήματα σωλήνων πόσιμου νερού της Pipelife συμμορφώνονται με τα αυστηρότερα πρότυπα παραγωγής, χρησιμοποιώντας τις διαδικασίες παραγωγής με τις χαμηλότερες επιπτώσεις.

Για να παρέχει μεγαλύτερη διαφάνεια γύρω από το περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλαστικών σωληνώσεων, ειδικά σε σύγκριση με άλλα υλικά σωληνώσεων, η Pipelife δημιούργησε ένα εργαλείο υπολογισμού περιβαλλοντικής δήλωσης προϊόντος (EPD), διαθέσιμο ως εφαρμογή iOS για το iPad σας.

Image picture

Δείτε άλλα συστήματα παροχής νερου

Radopress

Πολυστρωματικές Σωλήνες

Classic PE Water Pipe Closeup

Σωληνες Πολυαιθυλενιου S.D

PPR pipes

Συστημα σωληνεωσεων PP-R & GF-R

Επικοινωνία

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο που προτιμάτε για να έρθετε σε επαφή μαζί μας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Callback

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά.
Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω email.
Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email