νεο παγκοσμιο ρεκορ παραδοσης σωληνων hdpe στην Μαλαισι

04. Απριλίου 2019

Η Pipelife έχει σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ μετά τη μεταφορά σωλήνων μήκους άνω των 3,3 χιλιομέτρων. Για τις ανάγκες αυτού του πραγματικά μεγάλου έργου, σωλήνες HDPE μεγάλου μήκους, μεγάλης διαμέτρου (LLLD) ρυμουλκήθηκαν για 27.720 χιλιόμετρα από το Stathelle της Νορβηγίας μέχρι τη Μαλαισία.

Λεπτομερειες εργου

Προϊόντα

Σωλήνες HDPE μεγάλου μήκους μεγάλης διαμέτρου (LLLD)

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΩΛΗΝΩΝ

Το εργοστάσιο της Pipelife Νορβηγίας στο Stathelle ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή και την παράδοση της παραγγελίας που υπογράφηκε πριν από τα Χριστούγεννα το 2017. Οι σωλήνες παρήχθησαν τον Απρίλιο του 2018 και έπειτα ρυμουλκήθηκαν στη Μαλαισία. Ταξίδεψαν στη δυτική ακτή της Αφρικής γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και στη συνέχεια πέρα ​​από τον Ινδικό Ωκεανό. Χρειάστηκαν συνολικά 190 ημέρες για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους.

Οι σωλήνες PE υψηλής πυκνότητας μήκους 550 μέτρων σε 6 σειρές, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας έχουν εξωτερική διάμετρο 2,5 μέτρα και χρησιμεύουν ως παροχή νερού ψύξης για επέκταση και αναβάθμιση περίπου 400 MW ενέργειας.

ΕΝΑ ΡΕΚΟΡ ΑΞΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ GUINNESS

Η ρυμούλκηση των 27,770 χιλιομέτρων προς τη Μαλαισία είναι ένα νέο ρεκόρ στη ρυμούλκηση σωλήνων. Η Pipelife Νορβηγίας διατηρούσε επίσης το προηγούμενο ρεκόρ το 2016 όταν η εταιρεία πραγματοποίησε παρόμοια παράδοση στην Ουρουγουάη. Ωστόσο, αυτή η απόσταση ήταν μόνο περίπου το μισό μήκος της ρυμούλκησης που χρειάστηκε για τη Μαλαισία.

Η νέα παράδοση στη Μαλαισία έχει δώσει στην Pipelife μεγάλη προσοχή στις κοινότητες μηχανικών στην Ασία και τώρα ο ανάδοχος του έργου έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να εισάγει το ρεκόρ αυτό στο βιβλίο Guinness.

"Δεν είναι το πρώτο μας παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά είναι πολύ συναρπαστικό το γεγονός ότι αυτή η ρυμούλκηση θα μπορούσε να ενταχθεί στο διάσημο βιβλίο Guinness", λέει ο Trygve Johan Blomster, Διευθυντής Εξαγωγών της Pipelife Νορβηγίας.

25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ 150 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΕΙ ΣΩΛΗΝΩΝ LLLD

Εκτός από την εξυπηρέτηση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, οι σωλήνες LLLD της Pipelife έχουν μεγάλο ιστορικό σε μια ποικιλία πεδίων εφαρμογής όπως αφαλάτωση, παροχή νερού, λύματα και προστασία αγωγών. Οι σωλήνες μπορούν να παραχθούν σε μήκος 600 μέτρων - δηλαδή 220 μέτρα περισσότερο από ότι  το ύψος του κτιρίου Empire State.

Έχουμε εκτελέσει περισσότερες από 150 διεθνείς ρυμουλκήσεις από το 1995. Ξεκινήσαμε τη δεκαετία του 1960 με ρυμούλκηση στη Σκανδιναβία και ακολούθησαν η Αγγλία, η Νότια Αφρική και η Βόρεια Αφρική. Το 1998, περάσαμε τον Ατλαντικό Ωκεανό και φτάσαμε στη Βραζιλία. Η Μαλαισία δείχνει πώς η Ασία και η Μέση Ανατολή μπορούν να επωφεληθούν από τα προϊόντα υψηλής απόδοσης », λέει ο Trygve Johan Blomster, Διευθυντής Εξαγωγών της Pipelife Νορβηγίας. "Οι συνεργάτες μας έχουν πολύ καλό λόγο να πιστεύουν ότι οι παραδόσεις αυτών των χιλιομέτρων σωλήνα φτάνουν με ασφάλεια στην άλλη πλευρά του πλανήτη. 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Νορβηγική παράδοση είναι επίσης νικήτρια σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση και το περιβάλλον. Τα μεγάλα μήκη σωλήνων μειώνουν σημαντικά την διαχείριση και τη συγκόλληση κατά την άφιξη τους στο έργο. "Οι σωλήνες επιπλέουν κατά την μεταφορά τους και κατά συνέπεια απαιτούν ελάχιστη ισχύ κινητήρα. Επιτρέπει σε ένα ρυμουλκό να μεταφέρει πολλούς σωλήνες ταυτόχρονα. Υπό διαφορετικές συνθήκες η παράδοση των σωλήνων στη Μαλαισία θα χρειαζόταν 185 φορτωμένα φορτηγά με σωλήνες μήκους 18 μέτρων." λέει ο Ράντελιτς και προσθέτει: "Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των σωλήνων HDPE μεγάλου μήκους είναι η μείωση της συγκόλλησης: Οι σωλήνες LLLD απαιτούν λιγότερο χρόνο εγκατάστασης, μικρότερο κόστος και παρέχουν μέγιστη ασφάλεια όταν πρόκειται για τη στεγανότητα."

LLLD

Pipelife Videos: Mία ταινία αξίζει όσο 1000 εικόνες

Δείτε το σχετικό video της ρυμούλκησης των σωλήνων HDPE. 

Επισκεφθείτε το κανάλι της Pipelife International στο Youtube για περισσότερα video.

Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email