συμβάλλοντας στην άνετη διαβίωση

Στην κατασκευή κτιρίων, οι εργολάβοι αντιμετωπίζουν μερικές φορές προκλήσεις στην εξεύρεση κατάλληλων λύσεων/προϊόντων που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πελατών τους. Το Párizsi Udvar, ένα υψηλής ποιότητας μικτό συγκρότημα έκτασης 6540 m², είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς οι υπηρεσίες του προμηθευτή, η εγγύτητα και η ευελιξία μπορούν να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τέτοιες προκλήσεις συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία του έργου.

Έργο αναφορας

Εργολάβος: 
Kontent Kft.

Τελικός χρήστης:
Contres Kft.

Προϊόντα

Σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης: Floortherm
 • Σωλήνες Floortherm και Radopress
 • Συλλέκτες από ανοξείδωτο ατσάλι 2 έως 12 παροχών
 • Προσαρμοσμένες επιτοίχιες μονάδες ελέγχου που συνδυάζουν ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη fan coil
Σύστημα Fan Coil: Radopress
 • Πολυστρωματική σωλήνα Radopress PEX-AL-PEX
 • Συνολικό μήκος: 6000m
Ηχομονωτικό σύστημα αποχέτευσης: Master 3 Plus
 • PP Master 3 Plus
 • Συνολικό μήκος: 3000m

 

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το Párizsi Udvar, ένα συγκρότημα υψηλής ποιότητας που φιλοξενεί συνολικά 109 διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα, κατασκευάστηκε κοντά στο κέντρο της πόλης Debrecen στην Ουγγαρία. Ενώ η πρόσοψή αποτελεί έναν γοητευτικό συνδυασμό μοντέρνου και πρωτότυπου εκλεκτικού σχεδιασμού, η εσωτερική του κατασκευή παρέχει καθαρά μοντέρνα άνεση. Το συγκρότημα κορυφαίας ποιότητας είναι μια αναβάθμιση για την περιοχή και δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του. Οι κατασκευαστικές εργασίες για το κτίριο άρχισαν το 2015 και συνέχισαν έως το 2019.

Ως ένας από τους κύριους προμηθευτές, η Pipelife συμμετείχε στο έργο από την αρχή, από την φάση του σχεδιασμού και μετά. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό καθώς επέτρεψε στην Pipelife να προσφέρει τις καταλληλότερες λύσεις για το συγκεκριμένο έργο.

Το έργο αφορούσε:

 • Συνδυασμό συστήματος ελέγχου για ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη με fan coil
 • Ενδοδαπέδια θέρμανση
 • Ψύξη με fan coil
 • Ηχομονωτικό σύστημα αποχέτευσης

ΛΥΣΗ 1: ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΨΥΞΗΣ FAN COIL

Στην προσπάθεια του εργολάβου να ανταποκριθεί στις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις επιθυμίες των πελατών, η εταιρεία αντιμετώπισε μια κοινή πρόκληση: Την εύρεση μιας φιλικής προς τον χρήστη επιτοίχιας συσκευής που να φροντίζει για το βέλτιστο εσωτερικό κλίμα όλες τις εποχές του χρόνου.

Οι πελάτες δεν θέλουν να δουν δύο ξεχωριστές συσκευές στον τοίχο τους. Προτιμούν μία που θα κάνει τα πάντα.

Ο Zoltán Szuszik, Διευθυντής Έργου στο Kontent Kft., αναφέρει: "Αυτό που ψάχναμε ήταν ένας θερμοστάτης δωματίου που θα ελέγχει την ενδοδαπέδια θέρμανση, καθώς και τη μονάδα fan coil σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες. Οι πελάτες απλά δεν θέλουν να δουν δύο ξεχωριστές συσκευές στον τοίχο τους. Θέλουν μία που κάνει και τις δύο εργασίες. Και αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί στην αγορά. "

Μαζί με τον τοπικό της συνεργάτη Micont Kft., Η Pipelife ανέπτυξε και παρείχε μια ολοκληρωμένη λύση που ταιριάζει ακριβώς με αυτές τις απαιτήσεις. Οι συσκευές που έχουν εγκατασταθεί κατά την πρώτη φάση του έργου λειτουργούν ήδη πέντε χρόνια: "Οι μονάδες τοίχου LCD που παρέχονται από την Pipelife λειτουργούν ομαλά εδώ και πέντε χρόνια και με μεγάλη ικανοποίηση των ιδιοκτητών." Λέει ο Σζούζικ.

Συνολικά, έχουν εγκατασταθεί έως τώρα 67 χλμ. σωλήνες Floortherm και 6 χλμ. πολυστρωματική σωλήνα Radopress pex-al-pex για το κυκλώματα θέρμανσης δαπέδου και fan coil.

ΛΥΣΗ 2: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΕΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

"Σε κτίρια υψηλής ποιότητας όπως αυτά συνήθως επιλέγουμε ηχομονωτικά συστήματα αποχέτευσης."

Από τον επενδυτή, Contres Kft. ο οποίος ήθελε να εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα, με την επιλογή του συστήματος σωληνώσεων αποχέτευσης να παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. "Σε κτίρια υψηλής ποιότητας όπως αυτό συνήθως επιλέγουμε ηχομονωτικά συστήματα αποχέτευσης. Είναι πολύ σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας το επίπεδο θορύβου. Πραγματικά κάνει την διαφορά στην άνεση, ειδικά για τους ιδιοκτήτες σπιτιών."

Το σύστημα απορρόφησης ήχου Master 3 Plus της Pipelife αποτέλεσε την ιδανική λύση. Έχει κερδίσει με τα χρόνια την φήμης του μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου για καλό λόγο: Κάθε ένα από τα τρία στρώματα της σωλήνας έχει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που μαζί αποτελούν ένα ανθεκτικό, αθόρυβο σύστημα με βέλτιστες υδραυλικές επιδόσεις και εύκολο χειρισμό.

Ο Kontent Project Manager Szuszik, θα προτιμούσε να έβλεπε πολλά περισσότερα οικοδομικά έργα με Master 3 Plus: "Προσωπικά, προτιμώ το ηχομονωτικό σύστημα Master 3 Plus, αλλά σε πολλά κτίρια εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε PVC." Εκτός από το μεγάλο όφελος της αυξημένης άνεσης διαβίωσης, το σύστημα πολυπροπυλενίου έχει επίσης πολλά να προσφέρει στους εγκαταστάτες. Το ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε θερμοκρασίες υπό του μηδέν, για παράδειγμα, είναι ένα από αυτά.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Κοιτώντας πίσω στην επιτυχή υλοποίηση της θέρμανσης, της ψύξης, καθώς και της αποχέτευσης, οι Kontent και Pipelife ανυπομονούν τώρα για το τελικό στάδιο του κατασκευαστικού έργου. Επί του παρόντος σχεδιάζονται περαιτέρω συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, θέρμανσης οροφής και ψύξης.

Ως ο μόνος τοπικός παραγωγός συστημάτων ζεστού και κρύου πολυστρωματικού σωλήνα Radopress, η Kontent μπορεί να αναμένει συνεχή ευελιξία, μικρούς χρόνους παράδοσης και τις ανάλογες ποσότητες προϊόντων που διατηρούνται πάντα σε απόθεμα.

Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email