τεχνολογια αιχμης στην κατασκευη κτιριων

Ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα ο οποίο συνδυάζει την αειφορία, το σχεδιασμό και την υπερσύγχρονη τεχνολογία κτιρίων κατασκευάστηκε στο Wienerberg στη Βιέννη. Τα κεντρικά γραφεία της Pipelife International και της Pipelife Αυστρίας επίσης μεταφέρθηκαν στο νέο Wienerberger Haus από την άνοιξη του 2020. Η πρόσοψη με το κόκκινο χρώμα Wienerberger clinker είναι εντυπωσιακή από αρχιτεκτονική άποψη, αλλά μέσα στο κτίριο υπάρχει επίσης υπερσύγχρονη τεχνολογία από τον όμιλο της Wienerberger. Τα συστήματα σωληνώσεων της Pipelife χρησιμοποιήθηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια κατασκευής του κτιρίου.

εργα αναφορας

Εργολάβος:

Τελικοί Χρήστες:
Όμιλος Wienerberger, Pipelife International και Pipelife Αυστρίας

Προϊόντα

  • Συστήματα Ζεστού & Κρύου νερού -  Πολυστρωματικές σωλήνες RADOPRESS
  • Συστήματα σωληνώσεων θέρμανσης
  • Ηχομονωτικά συστήματα αποχέτευσης - MASTER 3 PLUS
  • Σύστημα άρδευσης

Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα από άποψη βιωσιμότητας - Πιστοποίηση DGNB Gold

Το Wienerberger Haus έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές DGNB Gold Certificate και πιστοποιείται από την ÖGNI. Αυτό σημαίνει ότι οι πόροι που χρησιμοποιούνται, το κόστος κύκλου ζωής, η τεχνική ποιότητα αλλά και παράγοντες όπως η άνεση, ο φωτισμός ή η ποιότητα του αέρα εξετάζονται προσεκτικά και πρέπει να πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο σχεδιασμός των τεχνικών συστημάτων για το κτίριο των δέκα ορόφων σίγουρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Τα τεχνικά συστήματα του κτιρίου σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ολόκληρο το κτίριο διατηρείται σε βασική θερμοκρασία στις επιφάνειες του από ενεργά συστατικά σε όλες τις ενδιάμεσες οροφές. Τα θερμαντικά σώματα και τα fan coils εξασφαλίζουν μέγιστη απόδοση για θέρμανση και ψύξη.

Όλες οι εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκαν σε δάπεδα δύο επιπέδων μέσω των οποίων παρέχεται καθαρός αέρας σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Επιπρόσθετα οι ρυθμιζόμενες βαλβίδες αέρα στο δάπεδο επιτρέπουν στον χρήστη την αυτόνομη ρύθμιση σε κάθε δωμάτιο. Ο εξερχόμενος αέρας οδηγείται μέσω της οροφής κάθε ορόφου στον χώρο του διαδρόμου. Συνολικά, 5000 μέτρα σωλήνων αποχέτευσης Master 3 PLUS και 13.000 μέτρα σωλήνων και εξαρτημάτων Radopress εγκαταστάθηκαν σε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα.

ΠΟΛΥΣΤΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΩΛΗΝΑ RADOPRESS

Το σύστημα ζεστού & κρύου νερού καθώς και μέρος της εγκατάστασης θέρμανσης πραγματοποιήθηκε με το σύνθετο σύστημα πολλαπλών στρωμάτων RADOPRESS της Pipelife. Όλοι οι σωλήνες και τα εξαρτήματα έχουν σχεδιαστεί για ελάχιστη διάρκεια ζωής 50 ετών.

Οι σωλήνες RADOPRESS συνδυάζουν τις ιδιότητες του πολυαιθυλενίου με αυτές του αλουμινίου και με αυτόν τον τρόπο εγγυώνται την υψηλότερη δυνατή απόδοση. Τα εξαρτήματα RADOPRESS στις διαστάσεις Φ16mm έως Φ40mm παρουσιάζουν διαρροές σε περίπτωση που δεν έχουν συμπιεστεί (πρεσαριστεί) σωστά. Αυτό σημαίνει ότι εάν μια οποιαδήποτε σύνδεση δεν έχει ολοκληρωθεί θα εντοπιστεί κατά την διάρκεια της δοκιμής πίεσης του δικτύου (ακόμη και σε δοκιμές χαμηλής πίεσης) και επομένως εξασφαλίζει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας κατά την εγκατάσταση.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ MASTER 3 PLUS ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Στα πολυώροφα κτίρια η καλή ηχομόνωση των σωλήνων αποχέτευσης αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα. Το MASTER 3 PLUS είναι η τέλεια λύση για την κάλυψη των απαιτήσεων αυτών σε σύγχρονα κτίρια. Τα νέα εξαρτήματα του συστήματος έχουν μεγαλύτερο πάχος τοιχώματος και κατά μέσο όρο 60% μεγαλύτερο βάρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη κατηγορία ακαμψίας (SN4) καθώς και εξαιρετικές ιδιότητες ηχομόνωσης.

Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email