Υδροδότηση Αίγινας - Ένα μοναδικό στο είδος του έργο πραγματοποιείται.

Το γραφικό νησί της Αίγινας βρίσκεται στο Σαρωνικό κόλπο και στην αρχαιότητα ήταν ένας μεγάλος ανταγωνιστής της αρχαίας Αθήνας. Σήμερα, το νησί των 87,41 km2 φιλοξενεί περίπου 13.000 κατοίκους και εποχιακούς επισκέπτες. Διαθέτει όμορφες παραλίες, καθαρές θάλασσες, ιστορικά ορόσημα και ευχάριστες θερμοκρασίες. Ωστόσο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες εδώ και δεκαετίες χάνουν κάτι πολύ σημαντικό: την συνεχή και αξιόπιστη παροχή πόσιμου νερού. Αν και σχεδόν ολόκληρη η χώρα έχει άμεση πρόσβαση στη δημόσια παροχή νερού, υπάρχουν ορισμένα μικρότερα νησιά όπως η Αίγινα που εξαρτώνται αποκλειστικά από τα βυτιοφόρα μεταφοράς νερού. Με την ολοκλήρωσή του το 2020 ο υποθαλάσσιος αγωγός που υλοποιήθηκε με τους σωλήνες πόσιμου νερού Hydrolife PE100 της Pipelife θα κάνει τελικά το όνειρο των κατοίκων της Αίγινας πραγματικότητα και θα συνδέσει το νησί με το δημόσιο δίκτυο υδροδότησης μέσω της Σαλαμίνας.

"ενα πρωτόγνωρο εργο για τα Ελληνικά δεδομένα"

Το έργο υδροδότησης της Αίγινας, έργο μοναδικό και πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, ξεκινήσαμε να το επεξεργαζόμαστε αρκετά πριν την αναδοχή του ενημερώνοντας σχετικώς για τις δυνατότητες και τις πιθανές λύσεις που η Pipelife μπορούσε να παρέχει. H Pipelife πλειοδοτώντας σε θέματα ποιότητας, λύσεων και τεχνολογίας κρίθηκε ως ο πλέον ικανός και αξιόπιστος συνεργάτης τόσο για την παραγωγή των απαιτούμενων σωλήνων όσο και για την κατασκευή των αντίστοιχων και ιδιαίτερα κρίσιμων σωληνογραμμών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η πόντιση τους μεταξύ Σαλαμίνας - Αίγινας θα έφτανε σε κάποια σημεία και τα 100 μέτρα βάθος!

τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου

H κρισιμότητα επιλογής της κατάλληλης εταιρείας ήταν καθοριστικής σημασίας για την πορεία του έργου και βεβαίως επιλέχθηκε η Pipelife Ελλάς αφού πληρούσε όλες τις απαιτήσεις για ένα τόσο μεγάλο και ιδιαίτερης σημασίας έργο.

H Pipelife Ελλάς ξεκίνησε σε συνεργασία με τον ανάδοχο την αναγνώριση και τον προγραμματισμό όλων των σταδίων εξέλιξης του έργου και ορίστηκαν μεταξύ άλλων και τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής, ελέγχων, συγκολλήσεων και επανελέγχων καθώς επίσης προσδιορίστηκαν και τα απαραίτητα ειδικά τεμάχια που απαιτούντο να κατασκευαστούν.

Δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι αποθήκευσης και προετοιμασίας των αντίστοιχων σωλήνων έτσι ώστε η μετέπειτα μεταφορά και εναπόθεση τους στο εργοτάξιο της Αίγινας να βοηθούσε την απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου βάσει και των χρονοδιαγραμμάτων που προέβλεπε η σύμβαση της αναδόχου εταιρείας.

Δημιουργήθηκε η κατάλληλη υποδομή και στον τόπο του έργου έτσι ώστε το ιδιαίτερα καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό, που θα εκτελούσε τις απαιτούμενες εργασίες κατασκευής των σωληνογραμμών, να φέρει εις πέρας το πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα έργο, με ιδιαίτερα απαιτητικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πολυαιθυλένιο 3ης Γενιάς (PE 100),

Ο παραγόμενος σωλήνας ήταν από Πολυαιθυλένιο 3ης Γενιάς (PE 100), εξωτερικής διαμέτρου Φ630mm σε πίεση λειτουργείας 12,5 atm και σύμφωνα με τις ποιοτικές απαιτήσεις που προβλέπονται από το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ12201-2:2011 για μεταφορά πόσιμου νερού. Κατόπιν έγκρισης τόσο της αναδόχου όσο και της Υπηρεσίας υδροδότησης, η Pipelife Ελλάς παρήγαγε 18μετρους σωλήνες οι οποίοι σταδιακά μεταφέρθηκαν στο εργοτάξιο της Αίγινας με ειδικά μέσα, έχοντας ολοκληρώσει μέσω της ΕΒΕΤΑΜ όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους ανά παρτίδα παραγωγής.

Με την μέθοδο της μετωπικής συγκόλλησης κατασκευάστηκαν 33 σωληνογραμμές, μήκους περίπου 470μ η κάθε μία, έχοντας προσαρμοστεί στα άκρα τους ειδικοί λαιμοί, φλάντζες και ελαστικοί δακτύλιοι για την ασφαλή και στεγανή τους σύνδεση. 

Τεχνολογία αιχμής επί τω έργω!

Ταυτόχρονα η Pipelife εξελίξε ένα ειδικό ρομποτικό σύστημα καθαρισμού του “κορδονιού συγκόλλησης” εσωτερικά των σωληνογραμμών όπου με χρήση προσαρμοσμένης κάμερας το προσωπικό επιθεωρούσε και το αποτέλεσμα της σχετικής εργασίας.

Με την ολοκλήρωση τους, οι σωληνογραμμές υπεβλήθησαν σε περαιτέρω ελέγχους πίεσης και στεγανότητας προτού ξεκινήσουν το “ταξίδι” τους προς την Σαλαμίνα όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό συνδέθηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας  ακόμα μεγαλύτερα μήκη, με απώτερο σκοπό την δημιουργία του ενιαίου αγωγού συνολικού μήκους σχεδόν 15 χλμ!

ολοκληρωση ενοσ εργου - βελτιωση τησ ποιοτητασ ζωησ

Στα τέλη Οκτωβρίου 2019, η Pipelife ολοκλήρωσε με επιτυχία το ρόλο της στην κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού.

"Συνολικά η συνεργασία με την Pipelife ήταν εξαιρετική. Και η τοποθέτηση και η ρυμούλκηση κάθε σωληνογραμμής στην προσωρινή περιοχή αγκυροβόλησης που βρίσκεται 17 ναυτικά μίλια μακριά ήταν εντυπωσιακή. Είναι απόδειξη της τεχνογνωσίας, της ευελιξίας και της ικανότητας της Pipelife Ελλάδας να ανταποκρίνεται σε τέτοιες ειδικές προδιαγραφές", προσθέτει ο υπεύθυνος του έργου Αλέξανδρος Πετρόπουλος.

Η έναρξη λςιτουργίας του δικτύου και η παροχή ποιοτικού πόσιμου νερού οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε όλες τις εποχές θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην Αίγινα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποδείξουμε την ευελιξία, τη δημιουργικότητα και την αξιοπιστία μας ως ηγέτης της αγοράς σε αυτό το αξιοσημείωτο έργο. Η καλή συνεργασία και η καινοτόμος σκέψη ήταν το κλειδί για την επιτυχία και είμαστε περήφανοι που τα προϊόντα μας που θα προσφέρουν ανακούφιση σε τόσους πολλούς ανθρώπους», καταλήγει ο Γιώργος Λύσεος, Γενικός Διευθυντής της Pipelife Ελλάς.

Pipelife Videos: Mία ταινία αξίζει όσο 1000 εικόνες

Δείτε το σχετικό video του έργου υδροδότησης της Αίγινας. 

Επισκεφθείτε το κανάλι της Pipelife International στο Youtube για περσότερα video.

Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email