Μια σημαντική πτυχή για τη μέτρηση της βιωσιμότητας των προϊόντων: διάρκεια ζωής

Η μεγάλη διάρκεια ζωής δεν είναι μόνο ωφέλιμη για οικονομικούς λόγους αλλά και από την άποψη της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός πλαστικών σωλήνων και εξαρτημάτων TEPPFA και ο οργανισμός PE100+ εξέδωσαν ένα έγγραφο θέσης που επιβεβαιώνει ότι οι σωλήνες PE συμπαγούς τοιχώματος σε εφαρμογές πίεσης για παροχή νερού και φυσικού αερίου αναμένεται να διαρκέσουν περισσότερο από 100 χρόνια.

Οι σωλήνες πίεσης συμπαγούς τοιχώματος PE έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Είναι εν συντομία αξιόπιστοι, ανθεκτικοί και εύκολοι στην εγκατάσταση. Επίσης αποτελούν αξιόπιστη επιλογή όσον αφορά τη βιωσιμότητα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

Η αξιολόγηση κύκλου ζωής (LCA) είναι μια τυποποιημένη μέθοδος για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των υλικών για μια δίκαιη σύγκριση μεταξύ εναλλακτικών υλικών. Δείχνει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος, από την εξόρυξη πρώτων υλών, μέσω της παραγωγής του, του σχεδιασμού συστήματος, της μεταφοράς, της εγκατάστασης κ.λπ. έως το χειρισμό του τέλους της ζωής του (π.χ. ανακύκλωση).

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΖΩΗσ (ΧΡΗΣΗ) - ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Μία από τις πτυχές που εξετάζονται στο Life Cylce Assessment είναι η διάρκεια ζωής. Αυτό αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που ένα προϊόν μπορεί πραγματικά να παραμείνει σε λειτουργία. Δεδομένου ότι το πολυαιθυλένιο αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, δεν υπάρχουν σωλήνες που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα για 100 χρόνια ή περισσότερο. Πώς το ξέρουμε λοιπόν;

  • Έρευνα
  • Υπολογισμοί παρέκτασης
  • Αναφορές ανασκαφής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Πλαστικών Σωλήνων TEPPFA και PE100 + δημοσίευσε ένα έγγραφο θέσεων που προσφέρει μια καλή περίληψη της βάσης σχεδιασμού των συστημάτων πίεσης PE, των προτύπων, των κανόνων και των πραγματικών παραδειγμάτων. Πολλοί από τους σωλήνες PE πρώτης γενιάς έχουν ξεπεράσει την διάρκεια ζωής των 50-70 ετών και ορισμένοι εξακολουθούν να λειτουργούν σήμερα. Τα προϊόντα έχουν βελτιωθεί από τότε, ώστε ο συνδυασμός εκθέσεων ανασκαφής, έρευνας και υπολογισμών να μας λέει ότι οι σημερινές γενιές PE πιθανότατα έχουν διάρκεια ζωής ενός αιώνα και περισσότερο.

Εάν συμπεριλάβουμε το γεγονός ότι το PE μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές φορές, αυτό μας φέρνει σε μια υλική ζωή δύο εκατοντάδων ετών ... αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πλαστικών σωλήνων μας, ρίξτε μια ματιά στις Δηλώσεις Περιβαλλοντικών Αγωγών που προκύπτουν από τις Αξιολογήσεις Κύκλου Ζωής.

Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email