εμποδίζουμε τα πλαστικά να φτασουν στο περιβαλλον

06. Φεβρουαρίου 2020

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία του κοινού για την είσοδο των πλαστικών στο περιβάλλον. Τα περισσότερα από τα πλαστικά που βρίσκονται στο περιβάλλον προέρχονται κυρίως από μπουκάλια και συσκευασίες, μερικά όμως είναι και σφαιρίδια πλαστικού τα οποία προέρχονται από την βιομηχανία.

υπευθυνη διαδικασια παραγωγησ

Ως μέρος της βιομηχανίας πλαστικών, είναι δική μας ευθύνη να αποτρέψουμε την κατάληξη πλαστικών σφαιριδίων που χρησιμοποιούμε στις διαδικασίες παραγωγής στον υδροφόρο ορίζοντα. Οι διαρροές πλαστικών σωματιδίων μπορούν να συμβούν σε όλα τα στάδια κατά τη διαδικασία παραγωγής σωλήνων, συμπεριλαμβανομένης της εκφόρτωσης, της ανακύκλωσης και της κατασκευής.

Για να εμποδιστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος από το πλαστικό, η Plastics Europe δημιούργησε την πρωτοβουλία Zero Pellet Loss. Το 2015 αυτή η πρωτοβουλία συνδυάστηκε με το παγκόσμιο πρόγραμμα Operation Clean Sweep®. Η Plastics Europe είναι ο κύριος εκπρόσωπος του προγράμματος Clean Sweep® στην Ευρώπη ενθαρρύνοντας ενεργά εταιρείες και άλλους οργανισμούς να συμμετάσχουν στην προώθησης της πρωτοβουλίας αυτής.

Φιλτραροντας το προβλημα

Υπάρχουν πολλά βήματα για την αποτροπή της απελευθέρωσης πλαστικών σβόλων στο περιβάλλον. Ένα από αυτά είναι η εγκατάσταση φίλτρων σε φρεάτια και αποχετεύσεις όμβριων υδάτων. Ορισμένοι από τους χώρους παραγωγής του ομίλου της Pipelife ήδη διαθέτουν ακολουθούν το συγκριμένο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις της Pipelife έχουν δεσμευτεί για την εγκατάσταση φίλτρων κατά τη διάρκεια του 2020. Η εγκατάσταση φίλτρων αποστράγγισης είναι μια σχετικά απλή αλλά αποτελεσματική λύση και αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα διασφαλίζουμε ότι όλο το προσωπικό είναι καταλληλά εκπαιδευμένο και συμμετέχει ενεργά στην πρόληψη των διαρροών πλαστικών σαφριδιών στο περιβάλλον.

Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email