ενα ιστορικο χαμηλο για το οποιο ειμαστε υπερηφανοι

Ο Όμιλος Pipelife σημείωσε πολλά ρεκόρ το 2019. Σημείωσε ωστόσο και ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ για το οποίο είμαστε πραγματικά υπερήφανοι: Ενώ ο στόχος μας ως όμιλος είναι συνήθως η αύξηση αριθμών, κάνουμε τα πάντα για να μειώσουμε ορισμένους από αυτούς όπως είναι και το ποσοστό ατυχημάτων. Χάρη στην ισχυρή δέσμευση των στελεχών μας και των τοπικών ομάδων διοίκησης και χάρη στην εισαγωγή αυστηρών διαδικασιών ασφάλειας, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για την προστασία αυτού που αποτελεί την Pipelife: εμείς, οι άνθρωποι, οι "Pipelifers".

ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

 1. Ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία πρόληψης μας είναι πιθανώς η εφαρμογή ασφαλείας μας ''safety app''. Όλοι στην Pipelife έχουν πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο αναφοράς κινδύνων. Πώς λειτουργεί; Κάθε φορά που κάποιος εντοπίζει έναν κίνδυνο μπορεί εύκολα και γρήγορα να το αναφέρει. Έτσι θα ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα πριν συμβεί κάτι κακό.
 1. Σε κάθε οργανισμό της Pipelife εφαρμόζονται προγράμματα εσωτερικού ελέγχου που περιλαμβάνουν διασταυρωμένους ελέγχους και αυτοαξιολόγηση. Τα προγράμματα εστιάζουν έντονα στο 5S του LEAN:

 2. Το 5S αντιστοιχεί σε 5 ιαπωνικούς όρους που ξεκινούν με το γράμμα "S". Ακολουθώντας την απλή αρχή της οργάνωσης στον χώρο εργασίας μας επιτρέπει να εργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά και προλαμβάνει σαφώς τα ατυχήματα. 

  Seiri: Διαχωρισμός των απαραίτητων εργαλείων, ανταλλακτικών και οδηγιών από τα μη απαραίτητα και απομάκρυνση των αχρήστων.
  Seiton: Τακτοποίηση και προσδιορισμός εργαλείων και υλικών φιλικά στην χρήση.
  Seiso: Διεξαγωγή εκστρατείας καθαρισμού
  Seiketsu:  Καθημερινή συμμόρφωση με τους όρους ''seiri'', ''seiton'', και ''seiso'' για την διατήρηση ενός περιβάλλοντος εργασίας σε αψόγες συνθήκες
  Shitsuke: Να γίνει συνήθεια η συμμόρφωση στους τέσσερεις πρώτους όρους

 3. Ένα επιπλέον χρήσιμο εργαλείο είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας όπου οι τοπικοί διευθυντές και το προσωπικό παραγωγής συναντιούνται με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την εξάλειψη της επικινδυνότητας στις εργασιακές διαδικασίες.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

"There is lots more we do but these are some of the main measures we have in place", says David Graham, Health and Safety Manager. "We are very happy about the progress but of course we ultimately want nobody to get hurt. To further increase safety, I believe we need to focus on proactively measuring what is done well to prevent accidents rather than counting incidents. We also need to learn from each other in the group by sharing best practice examples but also by discussing challenges

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που κάνουμε ωστόσο αυτά είναι μερικά από τα πιο σημαντικά μέτρα που έχουμε εφαρμόσει ", δήλωσε ο David Graham, Διευθυντής Ασφαλείας." Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόοδο μας έως τώρα ωστόσο για να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την ασφάλεια, πιστεύω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην πρόληψη ώστε να αποτρέψουμε παντελώς μελλοντικά ατυχήματα παρά να μετράμε αυτά που συμβαίνουν, όσο λίγα και αν είναι αυτά. Πρέπει επίσης να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον εντός του ομίλου με το να μοιραζόμαστε παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών αλλά και συζητώντας προκλήσεις που συναντούμε."

Portrait of little builder in hardhats with hammer working outdoors. Childhood concept
Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email