Χαλκινο μεταλλιο στην “Βιωσιμη καινοτομια” - Συγχαρητηρια στην Pipelife Ολλανδιας!

31. Οκτωβρίου 2019

Στις 17 Οκτωβρίου, στο διεθνές συνέδριο πλαστικών και ελαστικών Κ-2019 Στο Düsseldorf της Γερμανίας, η Pipelife Ολλανδίας ανακηρύχθηκε Χάλκινος νικητής στην κατηγορία "Βιώσιμη Καινοτομία'' των βραβείων Inovyn. Η ιδέα που κέρδισε ονομαζόταν "Σωλήνας με 3 ζωές". Με αυτή την ιδέα η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση πρώτων υλών θα επεκτείνει τον χρόνο ζωής των προϊόντων στα 300 έτη και περισσότερο.

Σωληνασ με 3 ζωες

Στην Pipelife, οι σωλήνες αερίου αποκτούν μία δεύτερη ζωή όταν δεν χρησιμοποιούνται ή όταν έχουν φτάσει το τέλος του χρόνου λειτουργίας τους και μπορεί να αποκτήσουν και μία τρίτη. Το PVC μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά για προϊόντα όπως σωλήνες προστασίας καλωδίων και σωλήνες αποχέτευσης.

Για να βελτιστοποιήσουμε τις μεθόδους ανακύκλωσής η Pipelife συνεργάστηκε με την Alliander, έναν πάροχο φυσικού αερίου που διαχειρίζεται πάνω από το ένα τρίτο του δικτύου διανομής αερίου που έχει έκταση περίπου 40,000 km . Έργα συντήρησης προσαρμογής και αντικατάστασης διεξάγωνται σε καθημερινή βάση. Ένα μέρος του υλικού στο δίκτυο αερίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Οι σωλήνες αερίου από PVC για παράδειγμα, μπορούν μετά από επεξεργασία να μετατραπούν σε πρώτη ύλη και να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία σωλήνων προστασίας καλωδίων. Οι σωλήνες αυτοί μπορούν να αποτελούνται έως 80% από ανακυκλωμένο υλικό. Αυτό ήδη εφαρμόζεται από την Pipelife Ολλανδίας και την Alliander για σωλήνες που αντικαθιστούνται και μεταφέρονται ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται.

Η ιδέα επεκτείνεται ακόμα περισσότερο: Οι αγωγοί προστασίας ηλεκτρικών καλωδίων μπορούν να επανεπεξεργαστούν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους. Αυτή τη φορά, το ανακυκλωμένο υλικό χρησιμοποιείται για συστήματα αποχέτευσης. Συνολικά, η πρώτη ύλη PVC μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί έως και τρεις φορές, έτσι ώστε η διάρκεια ζωής του υλικού να παραταθεί επιπλέον. Εφόσον το PVC έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον 100 ετών, η συνολική διάρκεια ζωής του υλικού μπορεί θεωρητικά να παραταθεί σε περισσότερα από 300 χρόνια. Με το "σωλήνα με τρεις ζωές" τα πλαστικά λαμβάνουν δύο ακόμη τεχνικά εφικτούς κύκλους ζωής.

Τα ΒΡΑΒΕΊΑ ιnovyn 2019 προωθουν ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Τα βραβεία INOVYN έχουν σχεδιαστεί για να προωθούν την τεχνολογία αναγνωρίζοντας και προωθώντας σημαντικά επιτεύγματα στην παγκόσμια βιομηχανία πλαστικών. Μία ανεξάρτητη επιτροπή από ειδικούς επέλεξαν τους νικητές. Περισσότεροι από 93 άνθρωποι από 19 χώρες ανά τον κόσμο συμμετείχαν στα βραβεία. Αριθμός ρεκόρ!
Ο Chris Tane, Διευθύνων σύμβουλος της INOVYN αναφέρει: "Η καινοτομία είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της αγοράς και της βιώσιμης ανάπτυξης για την βιομηχανία των πλαστικών. Σαν παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή Βινυλίου είμαστε πολύ χαρούμενοι να παρουσιάζουμε τα καλύτερα Project από όλο τον κόσμο μέσα από τα βραβεία INOVYN 2019."

Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email