Αποσυμφορηση κυκλοφοριας για την πρωτευουσα της Πολωνιας

Για την επίτευξη της κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία και για να παρέχει ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες συνδέσεις τόσο για τις εθνικές όσο και για τις διεθνείς μεταφορές, η Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδικών Δικτύων και Αυτοκινητοδρόμων (GDDKiA) οριστικοποίησε την κατασκευή μιας παράκαμψης μήκους 40 χιλιομέτρων, του αυτοκινητόδρομου S2 . Στην παρούσα φάση το τελικό τμήμα των 18,5 χλμ είναι ήδη υπό κατασκευή. Ποιος ο ρόλος της Pipelife στο έργο; Αύξηση της οδικής ασφάλειας με ένα αξιόπιστο σύστημα αποχέτευσης όμβριων υδάτων.

Λεπτομερειες αναφορας.

Εργολάβος: 
Warbud, Astaldi, GP Mosty, Gϋlermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt, A.Ş

Τελικός Χρήστης:

Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδικών Δικτύων και Αυτοκινητοδρόμων (GDDKiA) 

Προϊοντα

Σύστημα διαχείρησης ομβρίων: Pragma+ID, Φρεάτια  PRO
  • Pragma Διαμμέτρου OD 200 - ID 1000; SN 10
  • Φρεάτια Pro 1000 (Προσαρμοσμένα στις ανάγκες του έργου)
  • Εξαρτήματα (Προσαρμοσμένα στις ανάγκες του έργου): SN 10

Συνολικό μήκος αγωγού που εγκαταστάθηκε: 30 km

Μέθοδος εγκατάστασης: Ανοιχτό σκάμα.

 

18.5 km Αυτοκινητοδρομου γυρω απο τη ΒΑΡΣΟΒΙΑ Για τα οποια χρησιμοποιηθηκαν 30 km σωληνων Pipelife Pragma® Pipe για διαχειρiση των ομβριων υδατων

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το τελικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου S2 express στην Βαρσοβία, ο οποίος αποτελεί την νότια παράκαμψη γύρω από την πρωτεύουσα της Πολωνίας, βρίσκεται υπό κατασκευή χάρη στην χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ένωσης. Σαν τμήμα του προγράμματος της ΕΕ για υποδομές και περιβάλλον του 2014-2020, το έργο συγχρηματοδοτείται μέσω του ταμείου συνοχής της ΕΕ . Ο συνολικός προϋπολογισμός για τον δρόμο είναι πάνω από 1 δις ευρώ από τα οποία περίπου 390 εκατομμύρια προέρχονται από το ταμείο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ενώνοντας τις διασταυρώσεις Puławska και Lubelska, το τμήμα προς κατασκευή έχει συνολικό μήκος 18.52 χιλιόμετρα και αποτελεί το νοτιοανατολικό τμήμα της παράκαμψης. Συμπεριλαμβάνει ένα τούνελ μήκους 2.3-km,το οποίο διασχίζει την περιοχή Ursynów της Βαρσοβίας, και μία γέφυρα πάνω από τον ποταμό Vistula μήκους 1.5 χιλιομέτρου.

Οι κατασκευάστηκες εργασίες για αυτό το τμήμα του αυτοκινητόδρομου S2 ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2015 σε τρία τμήματα. Είναι σχεδιασμένος ώστε να τρέχουν τρείς με τέσσερις λωρίδες σε κάθε πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Ενώ το πλάτος της κεντρικής διακύμανσης κυμαίνεται από 5 έως 12 μέτρα, διατηρείται και επιπλέον χώρος για μελλοντική επέκταση του έργου.

"Ένα καλό σύστημα αποστράγγισης απαιτεί την αποτελεσματική διοχέτευση των όμβριων υδάτων από και γύρω από την επιφάνεια της οδού ώστε να προλαμβάνονται οι φθορές και να διαφυλάσσει ότι οι επιφάνειες του οδοστρώματος θα είναι στεγνές και ασφαλείς για τον οδηγό'' αναφέρει ο  Karol Marzejon, Υπεύθυνος έργων υποδομών στην Pipelife Πολωνίας, "Ένας από τους καίριους παράγοντες για την πραγματοποίηση μίας βιώσιμης επένδυσης είναι η επιλογή του σωστού προϊόντος, χωρίς να απευθύνομαι μόνο στην υψηλή ποιότητα η οποία είναι απαραίτητη αλλά και στην εγκατάσταση. Μόνο ένα καλά εγκατεστημένο σύστημα είναι αξιόπιστο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει ένα σύστημα το οποίο είναι εύκολο, γρήγορο και ασφαλές στην εγκατάσταση."

Οι εργολάβοι στην Πολωνία επιλέγουν τους σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος Pragma της Pipelife σαν μία αξιόπιστη λύση για έργα υποδομής εδώ και πολλά χρόνια. Τα εγγενή πλεονεκτήματα του υλικού σε συνδυασμό με τα οφέλη του σχεδιασμού των προϊόντων οδηγούν σε ένα εκτεταμένο  και επιτυχημένο ιστορικό.

Για την οριστικοποίηση του αυτοκινητόδρομου S2 της Βαρσοβίας η Pipelife παραδίδει τουλάχιστον 30Klm σωλήνα δομημένου τοιχώματος και εξαρτήματα PP Pragma διαμέτρων από DN 200 έως DN 1000. Τα οποία θα εγκατασταθούν από εργολάβους και υπεργολάβους όπως: Warbud, Astaldi, Gϋlermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt, A.Ş και GP Mosty.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ PRAGMA:

  • Μεγάλη αντοχή στα επικείμενα φορτία.
  • Ευκολία στην διαχείριση, γρήγορη συναρμολόγηση χάρη στο μικρό τους βάρος και το σχεδιασμό τους.
  • Εγκατάσταση σχεδόν σε όλες τις καιρικές συνθήκες (σε θερμοκρασίες που αγγίζουν έως και τους -10°C)
  • Υψηλή αντίσταση σε χημικά και τριβή.
  • Αποδεδειγμένη αξιοπιστία.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟ 2020

Ο S2 είναι προγραμματισμένος να τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2020. Οδηγώντας την κίνηση μακριά απο την πόλη, ο δρόμος ταχείας κυκλοφορίας θα βοηθά να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα παρέχει γρηγορότερη ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη σύνδεση τόσο για εθνικές όσο και για διεθνείς μεταφορές υποστηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη της Πολωνίας.

Ενότητα Λήψης Αρχείων
Βρήκατε αυτό που ψάχνατε;

Επικοινωνήστε με την όμαδα μας

Παρακαλώ επιλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας το συντομότερο

Callback

Υπηρεσία τηλεφώνου
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας τηλεφωνικά.
Υπηρεσία E-Mail
Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας μέσω email